0651273529

Bodyless: voor een slank en vitaal lichaam

Een gezond gewicht met Bodyless

De Body Mass Index (BMI)

Bent u altijd wel in voor een hapje en een drankje? Voor een lekker glaasje wijn met een stukje kaas? Dan geniet u waarschijnlijk van een heerlijk bourgondisch leven. Helaas levert al dat lekkere eten en drinken ook een minder leuke kant: een ongezond gewicht. Maar wat is eigenlijk een gezond gewicht? Dat wordt berekend met de zogenaamde BMI. Ook wel bekend als de Body Mass Index.

De BMI rekensom

De Body Mass Index is een index die aangeeft hoe gezond uw gewicht is in verhouding tot uw lichaamslengte. De BMI geeft daarmee een schatting van het gezondheidsrisico van uw huidige lichaamsgewicht. Het rekensommetje voor de BMI is als volgt:

Deel uw gewicht in kilogrammen door het kwadraat van uw lengte in meters.
Bijvoobeeld: u weegt 65 kilo en bent 170 lang. De rekensom die u dan maakt is:

65 / (1.70 x 1.70) = 22.5 BMI berekenen

De uitkomst van BMI

De BMI-berekening geldt alleen voor volwassenen. Voor kinderen is hij door bijvoorbeeld groeispurten minder geschikt. Uit de berekening zoals u hierboven ziet komt een getal voort. Met de uitkomst van uw BMI kunt u bepalen in welke categorie u valt.

De uitkomst van een BMI is niet altijd leidend. Soms zit iemand net op de grens, maar klopt het cijfer niet met het fysieke postuur. Een zeer gespierd iemand zal volgens de BMI vaak overgewicht hebben. Dit komt omdat spieren nou eenmaal meer wegen en de BMI daar geen rekening mee houdt.

Bent u benieuwd of u een gezond gewicht heeft of wilt u iets doen om weer een gezond gewicht te behalen? Bodyless helpt u graag met een vrijblijvend intakegesprek. Neem vandaag nog contact met ons op.Afslanken?
Gratis intakegesprek

Bel Bodyless

Locatie van Bodyless
Zwartsstraat 13
8441 GH Heerenveen

Telefoonnummer Bodyless
0651273529

E-mail Bodyless
info@bodyless.nl


 
BodylessBodyLess