0651273529

Bodyless: voor een slank en vitaal lichaam

Cellulite aanpakken met Bodyless

Wat is Cellulite?

Cellulite is een aandoening die voornamelijk bij vrouwen voorkomt. 80% tot 90% van de vrouwen heeft hier helaas last van, tegenover een aanzienlijk kleinere groep onder de mannen. De term cellulite verwijst naar putjes in de benen, heupen en dijen. Dit is ook zoals veel mensen de aandoening kennen. De knobbeligheid van cellulite wordt veroorzaakt door vetophopingen, wat het bindweefsel onder de huid verstoord. Dit leidt tot zichtbare veranderingen in de huid. Vrouwen hebben hier meer last van omdat de verdeling van vet, spier- en bindweefsel anders verdeeld is dan bij mannen.

Waardoor ontstaat Cellulite?

Er zijn een aantal factoren waardoor de een gevoeliger is voor cellulite dan de ander. Bijvoorbeeld:

Cellulite is niet per se gerelateerd aan overgewicht. Mensen die last hebben van cellulite hebben nou eenmaal een ander patroon in hun bindweefsel. Dit noemen we een genetisch verschil.

De vijf fases van Cellulite

Cellulite heeft u niet van de ene op de andere dag. Dit ontstaat namelijk geleidelijk in vijf fases.

Fase 1: De bloedcirculatie in de onderhuidse laag wordt aangetast. Door een verminderde circulatie worden er minder voedingsstoffen aangeleverd en verzwakt het weefsel. Dit wordt gevoelig voor cellulite. Door de vermindering van de circulatie wordt er ook mee vocht vastgehouden en ontstaat er een bundeling van het bloed. Dit resulteert er ook in dat de lymfe minder goed werken en dus minder goed afvalstoffen kunnen vervoeren.

Fase 2: Zodra de bloedcirculatie wordt verminderd, raken de haarvaten en aders verzwakt en lekt er bloed weg in het omliggende weefsel. Dit verhoogt de druk in het weefsel en beperkt de afvoer van vloeistoffen nog meer. In dit stadium zult u merken dat de huid dikker wordt en gevoeliger is dan normaal. In dit stadium zijn verkleuringen of nieuwe kleine adertjes te zien. De kuilen en bobbels van cellulite zijn op dat moment nog niet te zien.

Fase 3: Na een paar maanden van opbouw van lymfevocht in het weefsel zwelt het vetweefsel op en begint het tegen de buitenste huid te duwen. In dit stadium zijn de eerste tekenen van knobbeltjes te zien. De huid lijkt vanaf dit moment op de “sinaasappelhuid”.

Fase 4: Omdat het lymfevocht niet meer goed verplaatst wordt stolt septae in de dikkere vezels. Cellen zonder zuurstof en voedingsstoffen kunnen ook worden opgenomen in deze vezels. Hierdoor worden de vezels alleen maar dikker. Deze vezels beginnen vetcellen op te nemen en er vormen zich bobbels.

De bobbels leveren druk op het omliggende weefsel en verminderen zelfs nog meer de circulatie in het gebied. Vanwege het ontbreken van bloedcirculatie kan de huid koud aanvoelen.

Fase 5: Vanwege de hoge druk wordt de bloedcirculatie omgeleid rond het cellulite gebied. Septae vezels blijven groeien in een mate waarbij de vetcellen volledig opgesloten worden. Doordat het vet opgeslagen blijft in deze cellen is het lastig deze te verwijderen door middel van sport en voeding.

Wat te doen tegen cellulite?

Cellulite is hardnekkig, maar gelukkig is er wel wat aan te doen. Hierbij hoeft u nog niet direct te denken aan plastische chirurgie. Bij Bodyless hebben wij verschillende behandelmethoden die u kunnen helpen met het verminderen van cellulite. Bijvoorbeeld door middel van een speciale bodywrap en een Ultra Body Shape behandeling.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek? Neem dan direct contact met ons op. Samen pakken we uw cellulite aan.Afslanken?
Gratis intakegesprek

Bel Bodyless

Locatie van Bodyless
Zwartsstraat 13
8441 GH Heerenveen

Telefoonnummer Bodyless
0651273529

E-mail Bodyless
info@bodyless.nl


 
BodylessBodyLess