0651273529

Bodyless: voor een slank en vitaal lichaam

Vocht vasthouden

Waar komt waterretentie vandaan?

Wanneer u vocht vasthoudt wordt dit ook wel aangeduid als waterretentie. Dit is het gevolg van de natuurlijke eigenschap van het lichaam om vocht op te slaan. Hier kunnen verschillende redenen en oorzaken voor zijn, maar voeding speelt over het algemeen de grootste rol. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het lichaam vocht vast houdt door een veel te grote maaltijd.

Test: bent u benieuwd of uw vocht vasthoudt bij bijvoorbeeld het buikgebied? Pak dan een het vel tussen duim- en wijsvinger, trek het iets aan en laat het weer los. Valt het terug met een 'rimpelend effect'? Dan is de kans groot dat u vocht vasthoudt.

Andere oorzaken van waterretentie kunnen zijn:

Hoe gaat u waterretentie tegen?

Gelukkig zijn er een aantal manieren om waterretentie tegen te gaan. Door deze tips te volgen kunt u er al snel strakker en slanker uitzien.

Maak gebruik van vochtafdrijvend eten Selderij
Er zijn diverse groente, fruit- en kruidsoorten die je hierbij kunnen helpen. Met name asperge, selderij, peterselie, gember, knoflook en venkel zorgen ervoor dat je vaker moet plassen en dus vocht afdrijft.. Wat fruit betreft, helpen citroen, ananas, perzik, peer, watermeloen en cranberry je om op een lekkere en gezonde manier vocht af te drijven.
 

Vermijdt zout eten Vermijd zout
Voedsel met een hoog zoutgehalte zorgt ervoor dat je meer vocht vasthoudt. Dingen om te vermijden zijn: voedsel uit blik (zout wordt gebruikt als conserveermiddel), voorverpakte soepen, vleesbeleg, zoutjes, chips, saladedressings, kaas en natuurlijk het gebruik van tafelzout.
 

Meer water drinken Water drinken
H et klink misschien gek, maar water is je beste vriend als het gaat om vochtafdrijving. Wanneer je voldoende drinkt is er genoeg vocht in het lichaam om te blijven 'doorspoelen'. Hierdoor wordt het overtollige vocht  afgedreven.

Compressietherapie 
compressietherapie is een behandelmethode waarbij de natuurlijke bloedcirculatie en lymfestroom gestimuleerd wordt. Klachten zoals vochtophoping en vermoeidheid zullen verminderen of zelfs verdwijnen. In combinatie met bodywraps is compressietherapie de perfecte behandeling voor problemen zoals waterretentie.

Blog Waterretentie

Wilt u meer informatie over de behandelingen van Bodyless, of over hoe wij u kunnen helpen om waterretentie tegen te gaan? Neem dan direct contact met ons op.Afslanken?
Gratis intakegesprek

Bel Bodyless

Locatie van Bodyless
Zwartsstraat 13
8441 GH Heerenveen

Telefoonnummer Bodyless
0651273529

E-mail Bodyless
info@bodyless.nl


 
BodylessBodyLess