0651273529

Bodyless: voor een slank en vitaal lichaam

Waarom val ik niet af?

5 Redenen waarom afvallen niet lukt en wat u er aan kunt doen

Bijna de helft van alle Nederlandse volwassen kampt met overgewicht. Daarvan denkt ook nog eens 84,88% dat ze gezonder eten dan een gemiddeld persoon. Waar gaat het mis? Valt u ondanks dat u regelmatig wandelt, naar de sportschool gaat en zo gezond mogelijk eet niet af? Dan is het tijd om het eens anders aan te vliegen. In dit blog: “waarom val ik niet af?” leggen we u uit welke redenen afvallen doet stagneren en wat u eraan kunt doen.

1. Te weinig slaap en/of te veel stress

Mensen met een slaaptekort wegen gemiddeld meer dan mensen die voldoende slaap krijgen. Slecht en te weinig slapen is een belangrijke riscofactor op obesitas. Wanneer u te weinig slaapt verlaagd de stofwisseling en worden er hormonen geproduceerd die de opslag van lichaamsvet stimuleren. Uw lichaam gaat dus eigenlijk in beschermmodus. Gemiddeld heeft ieder mens tussen de 7 en 8 uur slaap per dag nodig.

Wist u dat u door stress buikvet opslaat? Het gevolg van stress op het lichaam is dat uw lichaam cortisol aanmaakt. Cortisol is een hormoon dat verantwoordelijk is voor het opslaan van vet rondom de buik. Om af te vallen is stress dus een echte boosdoener.

2. Niet bewust zijn van uw eetpatroon

Verschillende studies hebben aangetoond dat mensen vaak denken dat ze gezond eten en genoeg bewegen, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is. Gezonde voeding en genoeg bewegen blijft het belangrijkste aspect van afvallen. Probeert u zich een bewust te worden van wat u daadwerkelijk eet op een dag. Hiervoor kunt u een eetdagboek bijhouden. Dit kan zowel digitaal via verschillende apps als analoog. Het voordeel aan een app is dat het direct alle voedingswaarden in kaart brengt. Zo weet u zeker dat u niet te veel calorieën eet en voldoende eiwitten. Meer lezen over een volledig eetpatroon

3. Trage schildklier

De schildklier reguleert de belangrijkste hormoonklieren en de verbrandingssnelheid van het lichaam. Problemen met de schildklier komen relatief vaak voor. Vrouwen hebben tot wel acht keer meer kans op een schildklierstoornis dan mannen. Een mogelijk oorzaak voor een traag werkende schildklier is een tekort aan selenium of jodium. Voeding kan een bijdrage leveren aan het verbeteren hiervan. Vis, noten, eieren, zee groente, kip en avocado’s lenen zich hier goed voor.

4. Fysieke inspanning

Wandelt u elke dag een uur, of fietst u iedere dag naar u werk, maar valt u niet af? Dan kan het zijn dat u uw lichaam eens op een andere manier moet uitdagen om vet te verbranden en spiergroei te realiseren. Om af te vallen is krachttraining effectiever dan cardio.

5. Verkeerde diëten

Om af te vallen zijn er wel 10.000 diëten op de markt. Sonja Bakker, het eiwittendieet, caloriearm dieet, u kunt er vast nog wel een paar bedenken. Grote kans dat u wel een paar succesverhalen uit uw omgeving kan opnoemen, maar ieder mens is uniek. Dat het ene dieet voor uw  buurvrouw werkt betekent niet dat het ook voor u hoeft te werken. Een persoonlijk dieet geeft het beste resultaat voor de lange termijn.

Hoe val ik dan wel af?

Bodyless bied u drie mogelijkheden op basis van een uniek concept en een persoonlijk behandelingsplan. Wij garanderen een gewichts- en omvangsverlies. Op basis van een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek bespreken wij uw persoonlijke wensen en doelen. Vervolgens maken we een figuur- en weeganalyse en kijken we naar uw huis- en weefseltype. Afhankelijk van uw leeftijd, conditie en gezondheid stellen we een individueel behandelplan met u op. We bieden u de volgende behandelingen aan:

·         Ultra Body Shape; afvallen via geluidsgolven op bijna alle lichaamsdelen waar vet- en vochtophoping voorkomt. Zeer treffend voor de zogenaamde sinaasappelhuid die veelal voorkomt op slecht doorbloede gebieden zoals heupen, maag, dijen en knieën. Meer lezen over Ultra Body Shape of direct een gratis en vrijblijvende intake aanvragen?

·         Bodywrap; voor een gezonder lichaam met strakkere en stevigere huid. Tijdens de kuur word er gebruik van wraps die om het lichaam worden aangebracht. De wraps bevatten natuurlijke ingrediënten die die doordringen in het lichaam zodat gifstoffen via de vetcellen worden afgevoerd. Wilt u meer lezen over bodywraps? Of liever direct een gratis en vrijblijvende intake aanvragen, klik dan hier?

·         Compressietherapie; is een behandeling waarbij de natuurlijke bloedcirculatie en lymfestroom gestimuleerd wordt. Deze behandeling is in combinatie met bodywraps een ideale behandeling voor iedereen die last heeft van vochtophoping, vermoeidheid, pijn in de benen en futloosheid heeft. Wilt u direct een afspraak maken?

 Afslanken?
Gratis intakegesprek

Bel Bodyless

Locatie van Bodyless
Zwartsstraat 13
8441 GH Heerenveen

Telefoonnummer Bodyless
0651273529

E-mail Bodyless
info@bodyless.nl


 
Waarom val ik niet af